San Francesco di Assisi


2020. prilis
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2020. április 8. szerda,
Dénes napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc


AKTULIS INFORMCIK, ESEMNYEKGONDOLATOK TAVASZI SZNET ELŐTTKATTINTS IDE! EGY KIS MOSOLY A FERENCESEKTŐL

ISKOLAI BEIRATKOZS MDJAI


Iskolai beiratkozshoz telefonos s szemlyes időpont foglalsa az albbi gombokra kattintva lehetsges
!!! FELVTELI KRELEM LETLTSE !!!

ISKOLAI BEIRATKOZSBEIRATKOZSI INFORMCIK

SZVECSKS KPEK


A Tovbbtanulsi, Plyavlasztsi Tancsad Tjkoztatja Szlőknek!LETLTS

Gyerek-, csaldos mise
Vasrnap, 9 rakor a csaldoknak, kifejezetten a gyerekeknek szl szentmist kzvettenek Miskolcrl a Jezsuitk Bartai Facebook-oldalon

s a jezsuitk YouTube-csatornn

.
SEGTSG A KRTA HZI FELADATOK KEZELSHEZ


FONTOS INFORMCI


Tisztelt Szlő/Gondviselő!

A koronavrus jrvny elleni minl hatkonyabb vdekezs rdekben a Kormny mrcius 16-tl elrendelte az iskolkban a tantermen kvli, digitlis munkarendre val tllst. Ezzel kapcsolatban előszr is szeretnm megksznni nnek, hogy ebben a mindannyiunk szmra nagy kihvst jelentő helyzetben helytllsval s tmogatsval segti gyermekt, gyermekeit abban, hogy iskolai feladataikra, a tanulsra tudjanak koncentrlni. Rviden szeretnm tjkoztatni nt az j munkarendre val tlls első hetnek tapasztalatairl. Az tllst megelőző napok vrakozsa utn az iskolk dntő tbbsgben nagy lelkesedssel vgtak bele a tanulk s a pedaggusok is a tantermen kvli, digitlis oktatsba. gy ltjuk, a pedaggusok nagyon komoly aktivitst mutatnak az online platformokon, nagyon sokat dolgoznak azrt, hogy a veszlyhelyzet ellenre gyermekeinknek a lehető legtbbet adjk, ezrt mindannyian ksznettel tartozunk nekik. A tanulk szmra is nagy lmnyt s tanulsi lehetősget knl az j mdszer, br sokaknak hinyzik az iskola s a bartok, kztk olyanoknak is, akik esetleg eddig nem is szerettek oda jrni. Ez rthető, ilyenkor ltszik, hogy az iskolknak a tuds s a klnfle kompetencik tadsn tl milyen fontos szerepe van a kzssgek megteremtsben. A tantermen kvli, digitlis munkarendre val tllst azzal is igyeksznk segteni, hogy az Oktatsi Hivatal honlapjn (https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/) ajnlst tettnk kzz, amely rengeteg hasznlhat digitlis tananyagot, a tanulk virtulis egyttműkdst segtő internetes oldalt tartalmaz. Ezt az elmlt napokban tbb szzezren nztk meg, amit nagyon ksznnk. Az ajnls fejlesztse s bővtse folyamatos.
Az j munkarend első napjai azt is megmutattk, hogy az tlls a tananyag mennyisgt jelentősen jra szabta, a felnk rkező jelzsek szerint jelenleg nhol tl soknak tűnik, nhol pedig a vrtnl alacsonyabb az aktivits. Ezzel kapcsolatban az Oktatsi Hivatal honlapjn kzztett ajnlsban krtk a tanrokat, hogy figyeljenek oda a tanulnival mennyisgre, de teljesen termszetes, hogy kell egy kis idő, amg a kiadott tananyag nagysgrendje mindenhol bell. Amennyiben n gy rzkeli, hogy az nk iskoljban arnytalanul nőtt a korbbiakhoz kpest a tanulnival mennyisge, krem, ezt helyben egyeztesse a szlői szervezet az iskola vezetsvel.
A tanuls azonban nem csak digitlis eszkzkn trtnhet, hiszen feladatokat, olvasnivalt a hagyomnyos tanknyvekből is fel lehet adni. Emellett az M5 tvcsatorna iskolatv lett, s
minden nap a tanulsban segtsget jelentő műsorokat ad. Hisszk, hogy a digitlis tananyagok, a rendelkezsre ll digitlis eszkzk s a gyerekeknl lvő tanknyvek, a TV adsok s a kzponti mdszertani segtsg egyttesen mindenki szmra lehetőv teszi a
tanulst ebben a rendkvli helyzetben.

Ahogyan a Kormny erre vonatkoz hatrozata is kimondta, amennyiben a szlő azt indokolt esetben (pldul munkavgzse rdekben) ignyli, a terletileg illetkes tankerleti kzpont megszervezi a kiscsoportos gyermekfelgyeletet. Arrl is tjkoztatom, hogy krtk az iskolk vezetőit az iskolapszicholgusok feladatkrnek tgondolsra s arra, hogy az előttnk ll időszakban telefonos vagy online megoldsok segtsgvel nyjtsanak mentlis segtsget azoknak a gyerekeknek, akik nehezebben birkznak meg a tarts otthonlt, a bezrtsg, illetve a jrvnnyal kapcsolatos megterhelő hrek okozta lelki megprbltatsokkal.

Tisztelt Szlő!

Szeretnm mg egyszer megksznni nnek eddigi segtsgt! A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy gyermekeink lete a lehető megszervezettebben folytatdjon, hogy energiikat s figyelmket a tanulsra fordtsk, s ebben minden tmogatst megkapjanak. Ennek fenntartsa kzs felelőssgnk, amelyhez tovbbi kitartst s egyttműkdst krem. Egyttal tjkoztatom, hogy a jvőben is igyekszem nt tjkoztatni a tapasztalatokrl s a legfontosabb tudnivalkrl.

Budapest, 2020. mrcius 23.

Dr. Maruzsa Zoltn
kznevelsrt felelős
llamtitkr

KZS IMDSGFELHVS

Gondolatok az első ht utn


Tisztelt Szlők! Kedves Tantvnyaim s Kollgim!
Itt vagyunk most egy sajtos helyzetben, amilyenben mg sosem voltunk, amire nem voltunk felkszlve. A csaldokban a technikai felszereltsg biztostsn tl j napirend, tanulsi krnyezet kialaktsa vlt szksgess egyik naprl a msikra. A laks nem csupn a pihens, kikapcsolds, hanem a tanuls s a munka helysznv is vlt. Intzmnynkben az j munkarendre trtnő tllssal kapcsolatos eddigi tapasztalataink, informciink szerint a kezdeti nehzsgek folyamatosan cskkennek, egyre eredmnyesebben sikerl megbirkzni az j feladattal. Gratullok ehhez, s egyben ksznm is minden rintettnek szlőnek, gyermeknek, pedaggusnak -, hogy megrtően, segtő szndkkal, trelmesen, az add problmk megoldsra koncentrlva vgzik a munkt.
Most klnsen nagy szksg van a klcsns bizalomra a tanrok, tantk, szlők s dikok kztt. Vannak, lesznek mg gondok, nehzsgek, de a vgn szeretnnk egytt valami jt csinlni.
Fontos, hogy ilyen krlmnyek kztt is megtalljuk a kapcsolattartsnak formit, lehetősgeit.
Fontos, hogy ebben a klnleges helyzetben is legyenek pozitv rzseink.
Fontos, hogy megőrizzk Istenbe s a jvőbe vetett hitnket az előttnk ll időben.
Ehhez kvnok iskolnk kzssgnek minden csaldnak, pedaggusnak s dolgoznak - kitartst s J EGSZSGET!

Budn Tth Gabriella
igazgat

Segdanyag SzlőknekLETLTS

FONTOS INFORMCIK
Tisztelt Szlők! Kedves Dikjaink!

Az orszgban kialakult helyzet miatt nhny dolog, informci fontossgra hvjuk fel a figyelmket.
- Az oktatsban kialakult helyzet NEM TANTSI SZNET, hanem egy j MUNKAREND.
- Jelentősen megnő a szlők, tanulk felelőssge az online tanuls eredmnyes megvalsulsban.
- Elengedhetetlenn vlik az egyttműkds, a vltoz krlmnyekhez val pozitv hozzlls, alkalmazkods.
- Mindenki felelőssge a vltozsok nyomon kvetse, ezrt ksrjk figyelemmel az osztlyok zrt csoportjaiban s az iskola honlapjn megjelenő informcikat.

Felelőssgteljes, higgadt magatartsunkkal s Istenbe vetett hitnk rendszeres imba foglalsval segtsk elő ennek a rendkvli helyzetnek a mielőbbi rendezst.

Budn Tth Gabriella
igazgatBeiskolzs

A leendő első osztlyosok csaldjaival 2020. mrcius 23-ra s 25-re tervezett elbeszlgetsek elmaradnak. A helyzet alakulst figyelembe vve, a ksőbbiekben tjkoztatjuk a szlőket.Trtsi dj

Ezen a hten (mrcius 16-20.) a trtsi dj befizetsre szerdn, mrcius 18-n 8.00-12.00 kztt lehetősget biztostunk. Krjk, hogy amennyiben mdjuk van r, az tutals fizetsi mdot vlasszk!
FONTOS INFORMCI
Tisztelt Szlők!

A jrvnygyi előrsoknak megfelelően, a kormny ltal előrt gyeleti rendben műkdik a Kisboldogasszony tagvoda a kvetkező rendelet meghozatalig. Ennek megfelelően azok a gyerekek jhetnek vodba, akiknek felgyelett nem tudja otthon megoldani a szlő. Ezeken a napokon biztostott a hromszori tkezs a gyermekek szmra.


Ksznjk megrtsket s egyttműkdsket!

Bdi Dra
tagvoda-vezető


Miskolc, 2020. 03. 16.
FONTOS INFORMCI


TISZTELT SZLŐK, KEDVES DIKJAINK!


Magyarorszg Kormnya mrcius 16-tl tvoktatsi formt, tantermen kvli digitlis munkarendet rt elő az oktatsi intzmnyeknek, ennek rtelmben a Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskolnak is. Kzs rdeknk, hogy a pedaggusok ltal on-line mdon kzvettett tananyagot mindenki szmra biztostani tudjuk. A rendelet megjelenst kvetően, a Fenntart llsfoglalst figyelembe vve kialaktjuk sajt rendszernket, melyről az osztlyfőnkkn keresztl tjkoztatst adunk, valamint krem, hogy figyelje mindenki az iskola honlapjt, a KRTA napl felleteit.
Mindenkitől trelmet, higgadt hozzllst krnk, hiszen mindannyiunknak rendkvli, j ez a helyzet!

Ksznjk megrtsket!

Az iskola vezetse

FONTOS INFORMCI
Tisztelt Szlők!

A kialakult helyzetre tekintettel krjk nket arra, hogy szveskedjenek intzmnynkkel egyttműkdni, a vltoz szablyokat betartani.

Felhvom figyelmket arra, hogy amennyiben olyan orszgban tartzkodott gyermekk, illetve csaldtagjuk, melyet az Operatv trzs fertőzttnek nyilvntott, akkor a hazarkezst kvető kt htig a tanul maradjon otthon. A 14. nap leteltvel vrusmentessget igazol dokumentummal rkezzen iskolba.

A fertőzttnek nyilvntott terletek aktualizlt listja az albbi linken tallhat:

https://www.nnk.gov.hu/

https://www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus/539-tajekoztato-az-eljarasrendben-alkalmazando-covid-19-fertozes-altal-erintett-teruletekrol-2020-marcius-11


Egyttműkdsket ksznjk!

Budn Tth Gabriella

igazgat
Megemlkezs - Mrcius 15.


Gergelyjrs 2020


TJKOZTATS a kialakult koronavrus helyzettel sszefggő megelőző intzkedsekről, feladatokrl


Intzmnynk kiemelt figyelmet fordt a szksges fertőtlents s takarts elvgzsre (kilincsek folyamatos fertőtlentse s szellőztets fontossga), valamint arra, hogy minden mosdban folyamatosan biztostott az Assist Professional fertőtlentő hats folykony szappan. A hatsgi előrsokat maradktalanul betartjuk.
Tanulink figyelmt felhvjuk a megelőzs s a helyes kzmoss fontossgra pedaggusaink tjkoztatja s az Oktatsi Hivatal ltal javasolt https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken elrhető vide levettsvel, mely folyamatosan megtekinthető az aulban. A megelőzs rdekben az osztlytermekben nem hasznlhatnak kzs trlkzőt, ezrt felhvom a szlők figyelmt, hogy gyermekeik szmra sajt kztrlőt rendszerestsenek.


Megrtsket, egyttműkdsket ksznm.


Budn Tth Gabriella
igazgat

KZMOSS HELYESEN!
Tanknyvoszts - augusztus vgeA tanulnak akkor jr az ingyenes tanknyv, ha:
- tartsan beteg,
- testi, rzkszervi, rtelmi,beszdfogyatkos, autista, tbb fogyatkossg elfordulsa esetn halmozottan fogyatkos,
- pszichs fejlds zavarai miatt a nevelsi, tanulsi folyamatban tartsan s slyosan akadlyozott (pl. dyslexia, dysgraphia, dyscalculia, mutizmus, kros hyperkinetikus vagy kros aktivitszavar),
- hrom- vagy tbbgyermekes csaldban l,
- rendszeres gyermekvdelmi kedvezmnyben rszesl.

A kedvezmnyes tanknyvek tvtelhez szksges igazolsok:
- szemlyi igazolvny, lakcmkrtya
- a csaldtmogatsi kifizethely ltal killtott igazols (3 vagy tbb gyermek esetben)
- sajtos nevelsi igny vagy beteg gyermek esetn a szakrti bizottsg, orvosi vlemny
- rendszeres gyermekvdelmi tmogats esetn az errl szl hatrozat
- A Magyar llamkincstr ltal kiadott igazols A kedvezmnyes tanknyveket csak a szl veheti t!

Az igazolsok msolatt a szl kteles leadni, s ez teszi lehetv az ingyenes tanknyv tvtelt.


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2020 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika