San Francesco di Assisi


  akadálymentes oldal


  2018. szeptember
  H
  K
  SZ
  CS
  P
  SZ
  V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30


  2018. szeptember 18. kedd,
  Diána napja van

  Arcidiocesi di Eger


    magyar italiano
  Boldogságprogram


    qrcode

  " Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.''
  Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus
  Általános Iskola és Óvoda
  Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola Miskolc


  Fenntartó: Egri Főegyházmegye
  3535 Miskolc, Móra Ferenc u. 1/A.  
  Tel: +36-30/303-4544 Vezetékes: 46/533-249
  E-mail: szentferencmiskolc@gmail.com

         Szent István rádiós interjú - Maksó Péter atya ajánlásával


  A Szent István Rádióban Plaszkó Petrával készült interjú.
  Az interjú lejátszása

         Bérlet támogatás kifizetési időpontjai


  Bérlet támogatás

         SZJA 1%  TISZTELT SZÜLŐK!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásról szóló törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizetők - Önök, kedves szülők, családtagjaik és ismerőseik - az iskolában működő Segítünk Oktatási Alapítványt jelölte meg kedvezményezettként a 2017. évi személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásakor.


  Az összeg várható nagysága: 520.811 Ft


  Köszönjük tanítványaink nevében.

         TESU = Tekerjünk suliba! (kampány)  Tisztelt Szülők!

  Iskolánk csatlakozott a Miskolci Kerékpáros Egyesület TESU (TEKERJÜNK SULIBA!) programjához. Célunk, hogy népszerűsítsük a környezetkímélő közlekedési formákat – a gyaloglást, a közösségi közlekedést, a kerékpározást, – ezáltal elősegítsük egy élhetőbb város fejlődését, a fenntarthatóságot, tanulóink környezettudatos magatartásának kialakulását.
  Arra ösztönözzük Őket, hogy „EMBERI ERŐVEL” jöjjenek iskolába ezen a héten.

  Időpont: 2018. 09. 17-21.

  Ha ehhez eszközt használnak (kerékpár, roller) ezek tárolását megszervezzük! Azok a gyerekek vehetnek részt, akik rendelkeznek: – szülői engedéllyel, – alkalmas eszközzel, – balesetvédelmi, közlekedési ismeretekkel.
  KÖTELEZŐ FEJVÉDŐ HASZNÁLATA!
  Gyülekező minden reggel: – 7:40 -kor az iskola udvarán, ahol az eszközök lezárásra kerülnek. Fontos tudnivalók: – ha aktívan részt veszünk, iskolánk 80 ezer Ft értékben Decathlon utalványt kap, aminek felhasználásáról az intézmény dönt – minden résztvevő tanuló jutalmazásban részesül!

         ISKOLAI FOGÁSZAT


  TISZTELT SZÜLŐK! KEDVES GYEREKEK!

  2018. SZEPTEMBER 1-JÉTŐL ÚJ ISKOLAFOGÁSZATHOZ TARTOZIK AZ ISKOLÁNK, MELY A BOKRÉTA UTCÁBAN (BALÁZS GYŐZŐ TÉREN, A TEMPLOM MÖGÖTT, NAGY RÁCSOS KAPUN ÁT AZ UDVARBAN) MŰKÖDIK.

  AZ ISKOLAFOGÁSZUNK NEVE: DR. JAKAB ÁGNES

  BEJELENTKEZNI MÁR A SZŰRÉS ELŐTT IS LEHET AZ 508-491-ES TELEFONSZÁMON.

         Heti Étlap


  AKTUÁLIS HETI ÉTLAP


  JÖVŐ HETI ÉTLAP

         NAPKÖZIS TANULÓK SZÜLEINEK FIGYELMÉBE


  A napköziben 14.30-15.30 között tanulási idő van. Ennek védelmében ezalatt az idő alatt a hangosbemondó nem működik.
  Kérjük a kedves Szülőket, hogy amennyiben gyermeküket haza szeretnék vinni, azt 14.30 előtt vagy 15.30 után tegyék meg.

  Megértésüket köszönjük.

  Iskolai események


  2018. szeptember 17.


  TESU - TEkerjünk SUliba!

  1537262576.jpg
   

   

  2018. szeptember 13.


  Szüreti mulatság

  1537177337.jpg
   
  2018. szeptember 13- án ismét megrendezésre került nagysikerű ovis projektünk, a szüreti mulatság, melyre szép számban érkeztek ovis gyerekek és iskolánk tanulói is. A Lipem- lopom a szőlőt című dalt énekelve " lophattak" a csősztől, után mehettek a darálóhoz. Préselés után jóízűen fogyasztották el az édes nedűt. Mindenki jól érezte magát.
  Koscs Éva
   

  2018. szeptember 13.


  Rendhagyó rajzóra

  1537177181.jpg
   

   

  2018. szeptember 12.


  Iskolamise Szűz Mária neve napján

  1536909020.jpg
   
  Mária nevének tisztelete ősi, jámborsági gyakorlat volt már a középkorban. Boldog XI. Ince pápa rendelte el az egész Egyház számára Szűz Mária nevének ünneplését, hálaadásként, a törökök felett Bécsnél (1683. szeptember 12.) aratott győzelem emlékére. Mária neve napját iskolánkban szentmisével ünnepeltük, melynek végén, tagóvodánk képviselőivel felköszöntöttük Vince atyát születésnapja alkalmából, életére és lelkipásztori szolgálatára Isten áldását kérve!

  „Mondj szívem dalt és magasztald Máriának szent nevét, Őt dicsérjed és megüljed buzgalommal ünnepét!

  Gyuris Nikoletta
  r. kat. hittanár
   

  2018. szeptember 10.


  A sportolók nyáron sem pihennek

  1536759953.jpg
   
  A sportolók nyáron sem pihennek - Orliczki Zénó 4.a osztályos tanulónk legújabb érme
   

  2018. szeptember 9.


  Mária-napi búcsú

  1536830517.jpg
   
  A Diósgyőri Római Katolikus Templom Szűz Mária nevének tiszteletére van felszentelve. Templomunk búcsúünnepe ezért Mária nevének ünnepéhez (szeptember 12.) kapcsolódva 2018. szeptember 9-én, vasárnap volt megtartva. Az ünneplés délelőtt fél 10-kor zászlófelvonással kezdődött a diósgyőri országzászlónál, ahonnan a hívek körmenetben vonultak a plébánia kertjébe. A templom felújítási munkálatai miatt idén a plébánia udvarán állították fel a szabadtéri oltárt, amely előtt Mikolai Vince főesperes, pápai prelátus, plébános mutatta be a szentmisét.
  A szentmisén részt vett Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és több önkormányzati képviselő.
  A szentmise végén az egyházközség képviselő-testületének elnöke köszöntötte Mikolai Vincét, aki Mária neve ünnepén tölti be 70. életévét.
  Délután a plébánia melletti szabadtéri színpadon zenés műsorok következtek, ahol iskolánk és ettől a tanévtől óvodánk is képviseltette magát.

  Szigeti Zoltánné


   

  2018. szeptember 2.


  Évnyitó - 2018/2019-es tanév

  1536565358.jpg
   
  Iskolánk 2018. szeptember 2-án vasárnap, 17 órai kezdettel tartotta évnyitó ünnepségét. A Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola modern tánc tagozatának műsora után az első osztályosok versikéit hallgathattuk meg, amit a 2.a osztály „iskolanyitogató” dala színesített. Ezt követően felkötöttük a 1.a és 1.b osztályosok nyakkendőit, mellyel már hivatalosan is az intézmény tagjaivá váltak. A rendezvényt két 8. osztályos tanuló konferálta, akik felkérték igazgatónőt, hogy mondja el évnyitó beszédét. Ebből kiderült, hogy mennyi változás történt az elmúlt nyár alatt iskolánkban. A Kisboldogasszony Óvoda ez év szeptemberétől szervezetileg hozzánk tartozik, így az intézmény neve is megváltozott: Diósgyőri Szent Ferenc Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Nagy örömünkre, az iskola fejlesztései is folytatódtak a nyáron, így három tanterem lett teljesen felújítva, ami nagyban megkönnyíti a pedagógusok és tanulók munkáját egyaránt. Vince atya köszöntötte az iskola padjaiba visszatért nebulókat, és bátorította őket a tanulásban felmerülő jövőbeni nehézségek leküzdésére. A Jöjj szent lélek című dal eléneklésével zártuk évnyitó rendezvényünket, s izgatottan várta mindenki a másnapi: első tanítási napot.
  Péliné Skarbik Andrea - Kiss István
   

  2018. szeptember 1.


  Felújítás

  1536225849.jpg
   
  A tanév végén képes beszámolót láthattak iskolánk honlapjának látogatói a nyári munkálatokról. A nyár folyamán három tanterem újult meg. Az 1. terem, a 15. terem és az informatika szaktanterem padlója új burkolatot kapott, a falak pedig új színeket. Modern székek és padok kerültek a termekbe, az informatika szaktanteremben kék szalagfüggöny enyhíti a hőmérsékletet, A kápolna ablakai is elkészültek, színes üvegfesték technikával bibliai jeleneteket ábrázolnak. A kápolna teljes felújítása után részletes beszámolót adunk erről. Néhány tanteremben a világítást is cseréltük. Örülünk, hogy az Egri Főegyházmegye segítségével tanítványaink egyre szebb és korszerűbb helyiségekben tanulhatnak.
   

  2018. nyári szünet


  Tábor Sebesvízen

  1536579071.jpg
   
  A nyári szünetben Sebesvízen táboroztunk. Bartha György területi képviselő úr felajánlásából azok a tanulók, akik egész évben lelkiismeretesen végezték ügyeletesi teendőiket a 7.b és a 8.b osztályokból (17 fő) 3 napot tölthettek el itt.
  Gyönyörű környezetben, napi háromszori étkezéssel, fantasztikus ellátással igazi pihenés, kikapcsolódás volt. Egyik nap gyalogtúrát tettünk Jávorkútra is. Délutánonként darts, biliárd, csocsó és jakuzzi segítette a tökéletes kikapcsolódást. Köszönet a felajánlásért és a vendéglátásért.
  Rőczei Enikő - Zsova Anita
   

  2018. június 28- július 1.


  Sarud - Hittantábor 2018

  1536216151.jpg
   
  2018. június 28 - július 1-ig az EFOP-1.3.5-16-2016-00606 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában című pályázat keretében iskolánk tanulói és három pedagógus néhány kellemes napot tölthetett Sarudon. Autóbuszunk megérkezése után elfoglaltuk a szállásunkat, amely kényelmével és felszereltségével mindenkit lenyűgözött. Sajnos az időjárás nem volt fürdésre alkalmas, de így is sok érdekes és izgalmas programmal tudtuk helyettesíteni a strandolást: sétakocsikázás, mini-zoo állatsimogató, sport- és szellemi vetélkedők, disco, fagyizás. Egy feledhetetlen vízitúrán megismerkedhettünk a Tisza-tó növény és állatvilágával, a rendelkezésünkre álló kerékpárokkal pedig bejártuk a falut és környékét. Egyik nap meglátogattuk a sarudi római katolikus templomot is, ahol sok érdekes információt tudtunk meg a település és a templom történetéről. A tábor ideje alatt büszkék voltunk tanítványainkra, akik érdeklődésükkel és jó magaviseletükkel öregbítették iskolánk hírnevét. Sokáig emlékezni fogunk erre a néhány napra!
  Kissné Simon Blanka, Kiss István, Sándorné Lakatos Ágnes
   

  2018. június 27.


  Barnáné Juhász Ildikó kiállítása

  1530264414.jpg
   

  Iskolánk rajztanára, Barnáné Juhász Ildikó az Ifjúsági Ház galériájába, önálló kiállítására invitálta az érdeklődőket...egy igazi tündérvilágba.
  Gratulálunk.
   

  2018. június 12.


  Tanévzáró Te Deum Egerben

  1530176098.jpg
   

  "Példaként álltok társaitok előtt..."

  2018. június 12-én hálaadásra gyűltünk össze az egri Bazilikában. Elismerni és megköszönni a tanároknak, tanítóknak, tanulóknak, az EKIF munkatársainak a munkáját, és hálát adni Istennek a tanév kegyelmeiért és áldásaiért.
  A szentmise után a Fráter Gyögy Katolikus Gimnázium kórusa és zenekara adott koncertet. A program végén elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak és közösségeknek.
  Iskolánkból Tóth Bence 8. osztályos diákunk magatartásáért, szorgalamáért, példaértékű emberi tulajdonságaiért részesült az elismerésben.
  A Rózsafüzér társulat tagjai és Bence édesanyja a helyszínen, de lélekben iskolánk minden pedagógusa, tanulója és dolgozója osztozott az örömben és büszkeségben.

  Budáné Tóth Gabriella


   

  2018. június 25.


  Elkezdődtek a nyári munkálatok

  1529918983.jpg
   

   

  2018. június 18-29.


  Nyári napközis tábor

  1530083925.jpg
   

  A nagy érdeklődésre való tekintettel 2018.06.18.-tól 06.29-ig iskolánkban újra megszerveztük a két héten át tartó nyári napközis táborunkat. A 82 alsó tagozatos diák, a 10 nap alatt kirándulásokon, kézműves-, és sportfoglalkozásokon vehetett részt. Ellátogattak a Vadasparkba, a Csanyiki Erdészeti Erdei Iskolába, a Diósgyőri Várba, A Pannon – tenger Múzeumba is. Nagy élményt jelentett a gyerekek számára a kisvonatozás Lillafüredre és a DVTK kalandparkban eltöltött délelőtt. A tábor zárásaként a Cinema City moziban megnéztük a Kutyaparádé című előadást. A két hét alatt Péter atya és Vince atya érdekes előadásokat és foglalkozást tartott a Diósgyőri Plébánián és a diósgyőri Szűz Mária nevének tiszteletére szentelt templomban. A gyerekek és a szülők visszajelzései alapján mindenki jól érezte magát.
  A nyár további részéhez kellemes kikapcsolódást , jó pihenést kívánunk!

  Péliné Skarbik Andrea, Hollóné Dobos Rita


   

  2018. június 22.


  Évzáró

  1529911515.jpg
   

   

  2018. június 15.


  Ballagás

  1530097658.jpg
   

  "Mindig emlékezz arra, hogy a szép szavak nem mindig igazak, s az igaz szavak nem mindig szépek." (Jókai Mór)

  Június 15-én elköszönt iskolánk nyolcadik évfolyamának 31, hatodik és negyedik évfolyamának két-két tanulója.
  Sok sikert kívánunk a középiskolás évekre!

  Rőczei Enikő, Hubertné Kőszegi Mariann


   

  2018. június 14.


  Akikre büszkék vagyunk

  1529057285.jpg
   

  A tanév utolsó hetében diákönkormányzatunk megrendezte éves értékelését. Jutalmazásban részesültek az év során kiemelkedő tanulmányi és sporteredményt elért tanulóink. Diákjainkat díjaztuk liturgikus szolgálataikért, kiemelkedő ügyeleti tevékenységeikért, valamint a rendezvényeken való színvonalas szerepléseikért is. Akik gyűjtötték a tanév során közre adott Hírmondókat, nyereménysorsoláson vettek részt.
  Másodszor jutalmaztuk a legjobb ügyeletesi munkát végző osztályokat. Egy egész éven át pontozták a nevelők a rendre vigyázó tanulókat. A nevelőtestület döntéseként 15 tanuló július elején részt vehet egy háromnapos sebesvízi táborban.
  Büszkék vagyunk tanítványainkra, és mindenkinek további sikereket kívánunk a következő tanévben is!

  Hollóné Dobos Rita


   

  2018. június 10.


  Te Deum

  1528983966.jpg
   

  2018. június 10-én, vasárnap, a fél 9-es diákmise keretén belül, a hittanos fiatalokkal hálát adtunk a Jó Istennek az idei tanévért a Diósgyőri Római Katolikus Templomban. A szentmise végén Vince atya megköszönte az egyházközség területén szolgálatot teljesítő hitoktatók egész éves munkáját, majd ünnepélyesen elénekeltük a hálaadó Te Deumot.
  Téged, Isten dicsérünk, * téged Úrnak ismérünk.
  Téged, örök Atyaisten * mind egész föld áld és tisztel.

  Gyuris Nikoletta


   

  2018. június 8.


  Szentmise Jézus Szentséges Szívének tiszteletére

  1528983693.jpg
   

  A Jézus Szíve-tisztelet évszázadok óta elterjedt áhítat. Jézus Szentséges Szívének ünneplését IX. Pius pápa rendelte el 1856-ban az egész világegyház számára. Az ünnep időpontja a pünkösd utáni 2. vasárnapot követő péntek.
  Iskolánkban az idei tanév utolsó szentmiséjét ezen a szép ünnepen tartottuk. Vince atya és Péter atya ez alkalomból búcsúzott a 8. évfolyamos tanulóktól, akik útravalóként a következő idézetet kapták: Jézus mondja: "...tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű." (Mt 11,29)

  Gyuris Nikoletta


   

  2018. június 13.


  Látogatás hevesi testvériskolánknál

  1528977016.jpg
   

  2018.június 13-án meglátogattuk a hevesi Szent Gellért Katolikus Általános Iskolát, az „Együtt, testvérként” pályázati program keretén belül. Megismerhettük az iskola rövid történetét, majd bejártuk közösen az intézmény fontosabb épületeit, helyiségeit. A műfüves focipályán még egy kis focizásra is jutott idő a hevesi és a diósgyőri diákok között. A barátságos mérkőzés után az újtelepi templomba vezetett az utunk, ahol közösen imádkoztunk. A vendéglátóink gyönyörűen megterített asztalokkal vártak bennünket, s a gyerekeket még meglepetés ajándékokkal is megörvendeztették. Nagyon jól éreztük magunkat a testvériskolánkban.

  Hollóné Dobos Rita


   

  2018. június 13.


  Jutalomkirándulás a legtöbb papírt gyűjtőknek

  1528975844.jpg
   

  Iskolánk diákönkormányzata minden évben meghirdeti ősszel és tavasszal a papírhulladék gyűjtését. Azok a tanítványok, akik egyenként több száz kg papírral növelik a hulladék mennyiségét, minden tanév végén jutalomkiránduláson vesznek részt. 30 gyerekkel indultunk útnak Gyöngyösre a Mátra Múzeumba, ahol nagyon érdekes foglalkozáson vettünk részt. A közös fagyizás után élményekkel telve indultunk haza.

  Hollóné Dobos Rita


   

  2018. május 25-26.


  Ládbesenyő - Edelény - 8.b

  1528974676.jpg
   

  A 8.b osztály utolsó alkalommal Edelénybe kirándult. Itt megtekintettük a Coburg-kastélyt és múzeumpedagóiai órán is részt vettünk. Ezután a szendrőládi szőlőhegyen pihentünk, biliárdoztunk, szalonnát sütöttünk. Másnap egy túrát tettünk a környéken, nagyon jól éreztük magunkat.

  Rőczei Enikő


   

  2018. május 25-26.


  Budapest - tanulmányi kirándulás 6.a, 7.a, 8.a

  1528974074.jpg
   

   

  2018. június 2.


  Garadna - kirándulás -babgulyás - 4.a

  1528798213.jpg
   

  A 4. a osztály Garadnán tartott év végi közös főzőcskéje nagyon jól sikerült. Az elkészült babgulyás is ízletes lett, és a gyerekek is jól érezték magukat a patak hűsítő vizében.

  Kiss István


   

  2018. május 31.


  Hangszert a kézbe Miskolc 2018. - 4.a

  1528798716.jpg
   

  A 4.a osztály ellátogatott a "Hangszert a kézbe" elnevezésű vándorkiállításra, melyet május végén tartottak a Miskolci Galéria termeiben. A tanulók kézbe vehették a hangszereket, ami - a képen láthatóan - nagyon tetszett minden érdeklődőnek.

  Kiss István


   

  2018. június 7.


  Bűvösvölgy - Debrecen

  1528439625.jpg
   

  A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy támogassa a gyerekeket a média tudatos és biztonságos használatában.
  Iskolánk 32 hetedik osztályos tanulója látogatta meg a debreceni Bűvösvölgyet. A tanulók négy csoportban dolgoztak: rádióműsort készítettek, filmet és reklámfilmet forgattak, újságot szerkesztettek, tévéhíradót készítettek.
  Nagy élmény volt mindenki számára igazi súdióban dolgozni, a "zöld dobozban" híreket olvasni...A képek magukért beszélnek...

  Oláh Péterné


   

  2018. június 4.


  Már én is tudok olvasni!

  1528267358.jpg
   

  Az első osztályosok megmutathatták, hogy sikeresen elsajátították a betűvetés tudományát.
  Saját könyvükből olvashattak mesét, történetet.
  Jutalmul színes lufit, kislabdát, kaleidoszkópot kaptak.

  Örömmel hallgattam a jövő meseolvasóit. Várom jövőre a könyvtárban a mesét szerető gyerekeket !

  Kiss Viktória


   

  2018. május 23-25.


  Erdei iskola Varbón - 3.a-b

  1528183654.jpg
   

   

  2018. június 4.


  Hétvégi érmeseink

  1528181683.jpg
   

  Cseke Kira 4.b osztályos tanuló a Gyöngyösön megrendezett Cheerstars bajnokságon ezüstérmes lett.
  Tóth Zsófia 4.b osztályos tanuló a Budapesten megrendezett táncversenyen ezüstérmes lett.
  Dóka Dávid 7.b osztályos tanulónk a Szikszón megrendezett amatőr úszóversenyen két első és egy második helyet szerzett.
  Vinnai Bence 6.b osztályos tanulónk a Szikszón megrendezett amatőr úszóversenyen két úszásnemben is második helyen végzett.

  Gratulálunk a szép eredményhez, és további sikereket kívánunk!

   

  2018. június 4.


  A 112 életeket menthet

  1528104365.jpg
   

  A segélyhívószám nem játék, életeket menthet! címmel előadást tartottak iskolánk felső tagozatos tanulóinak a Miskolci Rendőrkapitányság szakemberei, köztük egyik tanítványunk Zima Gergő édasapja. Felhívták a gyerekek figyelmét, hogy milyen esetekben kell a 112 számot hívni , ahonnan közvetlenül kapcsolják a mentőket, tűzoltókat, rendőrséget. A gyerekek a beszélgetés során megfogalmazták, miért nem szabad visszaélni a meggondolatlan telefonálással. ÉLETET MENTHETNEK, ha tudják hívni a számot!

  Kormány Ildikó


   

  Szent István rádiós interjú - Maksó Péter atya ajánlásával


  A Szent István Rádióban Plaszkó Petrával készült interjú.
  Az interjú lejátszása

  Bérlet támogatás kifizetési időpontjai


  Bérlet támogatás

  SZJA 1%  TISZTELT SZÜLŐK!

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásról szóló törvény biztosította lehetőséggel élve az adófizetők - Önök, kedves szülők, családtagjaik és ismerőseik - az iskolában működő Segítünk Oktatási Alapítványt jelölte meg kedvezményezettként a 2017. évi személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlásakor.


  Az összeg várható nagysága: 520.811 Ft


  Köszönjük tanítványaink nevében.


  Segítünk Oktatási Alapítvány
  18401987-1-05  NAPI EVANGÉLIUM

  Copyright © Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 2018 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika