San Francesco di Assisi


2020. április
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2020. április 8. szerda,
Dénes napja van
akadálymentes oldal

Ökoiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.''
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus
Általános Iskola és Óvoda
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola Miskolc


Fenntartó: Egri Főegyházmegye
3535 Miskolc, Móra Ferenc u. 1/A.  
Tel: +36-30/303-4544 Vezetékes: 46/533-249
E-mail: szentferencmiskolc@gmail.com

       


       GONDOLATOK TAVASZI SZÜNET ELŐTTKATTINTS IDE! EGY KIS MOSOLY A FERENCESEKTŐL

       ISKOLAI BEIRATKOZÁS MÓDJAI


Iskolai beiratkozáshoz telefonos és személyes időpont foglalása az alábbi gombokra kattintva lehetséges
!!! FELVÉTELI KÉRELEM LETÖLTÉSE !!!

       ISKOLAI BEIRATKOZÁSBEIRATKOZÁSI INFORMÁCIÓK

       SZÍVECSKÉS KÉPEK


       A Továbbtanulási, Pályaválasztási Tanácsadó Tájékoztatója Szülőknek!LETÖLTÉS

       Gyerek-, családos mise
Vasárnap, 9 órakor a családoknak, kifejezetten a gyerekeknek szóló szentmisét közvetítenek Miskolcról a Jezsuiták Barátai Facebook-oldalon

és a jezsuiták YouTube-csatornán

.
       SEGÍTSÉG A KRÉTA HÁZI FELADATOK KEZELÉSÉHEZ


       FONTOS INFORMÁCIÓ


Tisztelt Szülő/Gondviselő!

A koronavírus járvány elleni minél hatékonyabb védekezés érdekében a Kormány március 16-ától elrendelte az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást. Ezzel kapcsolatban először is szeretném megköszönni Önnek, hogy ebben a mindannyiunk számára nagy kihívást jelentő helyzetben helytállásával és támogatásával segíti gyermekét, gyermekeit abban, hogy iskolai feladataikra, a tanulásra tudjanak koncentrálni. Röviden szeretném tájékoztatni Önt az új munkarendre való átállás első hetének tapasztalatairól. Az átállást megelőző napok várakozása után az iskolák döntő többségében nagy lelkesedéssel vágtak bele a tanulók és a pedagógusok is a tantermen kívüli, digitális oktatásba. Úgy látjuk, a pedagógusok nagyon komoly aktivitást mutatnak az online platformokon, nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a veszélyhelyzet ellenére gyermekeinknek a lehető legtöbbet adják, ezért mindannyian köszönettel tartozunk nekik. A tanulók számára is nagy élményt és tanulási lehetőséget kínál az új módszer, bár sokaknak hiányzik az iskola és a barátok, köztük olyanoknak is, akik esetleg eddig nem is szerettek oda járni. Ez érthető, ilyenkor látszik, hogy az iskoláknak a tudás és a különféle kompetenciák átadásán túl milyen fontos szerepe van a közösségek megteremtésében. A tantermen kívüli, digitális munkarendre való átállást azzal is igyekszünk segíteni, hogy az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/kozneveles/ajanlas_tantermen_kivuli_digitalis_munkarendhez/) ajánlást tettünk közzé, amely rengeteg használható digitális tananyagot, a tanulók virtuális együttműködését segítő internetes oldalt tartalmaz. Ezt az elmúlt napokban több százezren nézték meg, amit nagyon köszönünk. Az ajánlás fejlesztése és bővítése folyamatos.
Az új munkarend első napjai azt is megmutatták, hogy az átállás a tananyag mennyiségét jelentősen újra szabta, a felénk érkező jelzések szerint jelenleg néhol túl soknak tűnik, néhol pedig a vártnál alacsonyabb az aktivitás. Ezzel kapcsolatban az Oktatási Hivatal honlapján közzétett ajánlásban kértük a tanárokat, hogy figyeljenek oda a tanulnivaló mennyiségére, de teljesen természetes, hogy kell egy kis idő, amíg a kiadott tananyag nagyságrendje mindenhol beáll. Amennyiben Ön úgy érzékeli, hogy az Önök iskolájában aránytalanul nőtt a korábbiakhoz képest a tanulnivaló mennyisége, kérem, ezt helyben egyeztesse a szülői szervezet az iskola vezetésével.
A tanulás azonban nem csak digitális eszközökön történhet, hiszen feladatokat, olvasnivalót a hagyományos tankönyvekből is fel lehet adni. Emellett az M5 tévécsatorna iskolatévé lett, és
minden nap a tanulásban segítséget jelentő műsorokat ad. Hisszük, hogy a digitális tananyagok, a rendelkezésre álló digitális eszközök és a gyerekeknél lévő tankönyvek, a TV adások és a központi módszertani segítség együttesen mindenki számára lehetővé teszi a
tanulást ebben a rendkívüli helyzetben.

Ahogyan a Kormány erre vonatkozó határozata is kimondta, amennyiben a szülő azt indokolt esetben (például munkavégzése érdekében) igényli, a területileg illetékes tankerületi központ megszervezi a kiscsoportos gyermekfelügyeletet. Arról is tájékoztatom, hogy kértük az iskolák vezetőit az iskolapszichológusok feladatkörének átgondolására és arra, hogy az előttünk álló időszakban telefonos vagy online megoldások segítségével nyújtsanak mentális segítséget azoknak a gyerekeknek, akik nehezebben birkóznak meg a tartós otthonlét, a bezártság, illetve a járvánnyal kapcsolatos megterhelő hírek okozta lelki megpróbáltatásokkal.

Tisztelt Szülő!

Szeretném még egyszer megköszönni Önnek eddigi segítségét! A jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy gyermekeink élete a lehető megszervezettebben folytatódjon, hogy energiáikat és figyelmüket a tanulásra fordítsák, és ebben minden támogatást megkapjanak. Ennek fenntartása közös felelősségünk, amelyhez további kitartását és együttműködését kérem. Egyúttal tájékoztatom, hogy a jövőben is igyekszem Önt tájékoztatni a tapasztalatokról és a legfontosabb tudnivalókról.

Budapest, 2020. március 23.

Dr. Maruzsa Zoltán
köznevelésért felelős
államtitkár

       Gondolatok az első hét után


Tisztelt Szülők! Kedves Tanítványaim és Kollégáim!
Itt vagyunk most egy sajátos helyzetben, amilyenben még sosem voltunk, amire nem voltunk felkészülve. A családokban a technikai felszereltség biztosításán túl új napirend, tanulási környezet kialakítása vált szükségessé egyik napról a másikra. A lakás nem csupán a pihenés, kikapcsolódás, hanem a tanulás és a munka helyszínévé is vált. Intézményünkben az új munkarendre történő átállással kapcsolatos eddigi tapasztalataink, információink szerint a kezdeti nehézségek folyamatosan csökkennek, egyre eredményesebben sikerül megbirkózni az új feladattal. Gratulálok ehhez, s egyben köszönöm is minden érintettnek – szülőnek, gyermeknek, pedagógusnak -, hogy megértően, segítő szándékkal, türelmesen, az adódó problémák megoldására koncentrálva végzik a munkát.
Most különösen nagy szükség van a kölcsönös bizalomra a tanárok, tanítók, szülők és diákok között. Vannak, lesznek még gondok, nehézségek, de a végén szeretnénk együtt valami jót csinálni.
Fontos, hogy ilyen körülmények között is megtaláljuk a kapcsolattartásnak formáit, lehetőségeit.
Fontos, hogy ebben a különleges helyzetben is legyenek pozitív érzéseink.
Fontos, hogy megőrizzük Istenbe és a jövőbe vetett hitünket az előttünk álló időben.
Ehhez kívánok iskolánk közösségének – minden családnak, pedagógusnak és dolgozónak - kitartást és JÓ EGÉSZSÉGET!

Budáné Tóth Gabriella
igazgató

       Segédanyag SzülőknekLETÖLTÉS

       FONTOS INFORMÁCIÓ


TISZTELT SZÜLŐK, KEDVES DIÁKJAINK!


Magyarország Kormánya március 16-tól távoktatási formát, tantermen kívüli digitális munkarendet írt elő az oktatási intézményeknek, ennek értelmében a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskolának is. Közös érdekünk, hogy a pedagógusok által on-line módon közvetített tananyagot mindenki számára biztosítani tudjuk. A rendelet megjelenését követően, a Fenntartó állásfoglalását figyelembe véve kialakítjuk saját rendszerünket, melyről az osztályfőnökökön keresztül tájékoztatást adunk, valamint kérem, hogy figyelje mindenki az iskola honlapját, a KRÉTA napló felületeit.
Mindenkitől türelmet, higgadt hozzáállást kérünk, hiszen mindannyiunknak rendkívüli, új ez a helyzet!

Köszönjük megértésüket!

Az iskola vezetése

       Megemlékezés - Március 15.


       Gergelyjárás 2020


       KÉZMOSÁS HELYESEN!


       ÁLLÁSHIRDETÉS!!!

       INFORMÁCIÓK A KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁSHOZ


Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők!

Az alábbi linken minden fontos információ, segítség megtalálható a középfokú beiskolázással kapcsolatosan, böngésszétek/böngésszék figyelmesen.

Ezen kívül érdemes a középiskolák honlapjára is ellátogatni.

LINK

Iskolai események


2020. április 11.


A költészet napjára

1586336016.jpg
 


Április 11-én ünnepeljük a költészet napját.
Most rendhagyó módon nem megyünk Lillafüredre és nem rendezünk szavalóversenyt ... de ha előveszitek az olvasókönyvet vagy az irodalom könyvet , találtok bennük szép verseket.
Olvassatok fel MAGATOKNAK vagy szüleiteknek egy kiválasztott verset. Én Reményik Sándor : Üres templomban című költeményét választottam. Ezt is megkereshetitek a neten.
Kellemes időtöltést és sikeres tanulást kívánok Mindnyájatoknak!
Ne felejtsétek : A KÖNYV A LEGJOBB ÚTRAVALÓ

Kiss Viki néni a könyvtárból


 

2020. március


Szíves képek

1585599198.jpg
 
Iskolánk első osztályosai buzgó lelkesedéssel kapcsolódtak ahhoz a nagyszerű országos kezdeményezéshez, hogy saját készítésű piros szíveket ragasztottak az ablakokba. Ezzel tették láthatóvá, fejezték ki köszönetüket azoknak, akik ebben a nehéz időszakban értünk dolgoznak, áldozatot hoznak, türelemmel és emberséggel viselkednek. Az elkészült "köszönetek" itt tekinthetőek meg. Budáné Tóth Gabriella
 

2020.március 14.


Atlétikai siker

1584647773.jpg
 
A Sport XXI. program Északkelet-magyarországi régiós atlétikai teremversenyén Forgács Anna (3.b) és testvére Forgács Petra (2.b) is aranyérmes helyezést ért el az MVSI színeiben.
 

2020. március 13.


Arany János rajzpályázat

1584089968.jpg
 

Farkas Levente 4.b osztályos tanítványunk a Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által meghirdetett "Arany János szabadon választott művéhez készített meseillusztráció" elnevezésű városi rajzpályázaton 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Kiss István

Gratulálunk és további sikereket kívánunk.


 

2020. március 12.


TÖPRENGŐ

1584086762.jpg
 

Ebaugh Ádám Brent 2.a osztályos tanítványunk a TÖPRENGŐ matematika versenyen 1. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Kiss István

Gratulálunk és további sikereket kívánunk.


 

2020. március 7.


Grappling Championship

1584020745.jpg
 

A Dabason megrendezett Grappling Bajnokságon Furmann Adrián 2.a osztályos tanítványunk arany- és ezüstérmes lett.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk.


 

2020. március 7.


Valkó László Emlékverseny

1584019814.jpg
 

A Mezőcsáton megrendezett Valkó László Emlékverseny Megyei Amatőr Bajnokságának I. fordulójában a 3. osztályos Flosznik Dániel 1., ikertestvére Roland pedig 3. helyezést ért el úszásban.
A szintén 3. osztályos Kasler Fanny két versenyszámban pedig egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett.

Gratulálunk tanítványainknak, és további sikereket kívánunk.


 

2020. március 12.


Zrínyi Ilona Matematikaverseny

1584019229.jpg
 

A februárban megrendezett Zrínyi Ilona Matematikaversenyen Dobszai Bendegúz 4.b osztályos tanulónk 6. helyezést ért el, Tóth Nimród 2.b osztályos tanítványunk pedig 14. helyen végzett.
Felkészítőik: Kissné Simon Blanka és Péliné Skarbik Andrea
Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. március 11.


Úszósiker

1583928851.jpg
 

A Mezőcsáton megrendezett úszóversenyen Varga Csilla 2.b osztályos tanulónk mellúszásban I. helyezést ért el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. március 6.


Sakk siker

1583500577.jpg
 

A Sátoraljaújhelyben megrendezésre kerülő 27. Kids Országos Sakkversenyen Fiú 3. korcsoportban Zobay Tamás 6.b, Fiú 4. korcsoportban pedig Hotyek Bence 7.b osztályos tanulóink 2. helyezést értek el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. március 3.


Zeneiskolai zongoraverseny siker

1583498696.jpg
 

Nyíri Dalma 2.b osztályos tanulónk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei zeneiskolások VII. Fazekas zongoraversenyén I. helyezést ért el az előképző 2. évfolyamon. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. március 6.


Újabb úszó sikerek

1583499879.jpg
 

Tihor Jázmin 3.a, iskolánk tehetséges úszója a Debrecenben megrendezett Hajós Alfréd kupa I.fordulójában bronz érmes lett.
Ugyancsak úszásban Henyecz Levente 3.b osztályos úszónk a Kemény Dénes uszodában rendezett házi versenyen a futamában 2. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményekhez és további sikereket kívánunk.


 

2020. március 2.


Steelleaders Tánciskola

1583496647.jpg
 

Iskolánk tanulói, Zsebik Zsanett 5.b, Cseke Kíra 6.b, Cseke Koppány 4.a osztályos tanulók a II. Dance Universum STEELLEADERS Tánciskola minősítő versenyén Kisfunfélegyházán ezüst érmesek lettek gyermek hipp-hopp kategóriában. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. március 5.


Miskolci Tehetségkutató Verseny

1583496508.jpg
 

Gombos Judit, iskolánk 5.b osztályos tanulója a Miskolci Tehetségkutató Versenyen vers-próza kategóriában bronz fokozatot ért el. Gratulálunk és további sikereket kívánunk!


 

2020. február 27.


Iskolahívogató

1583224714.jpg
 

A tanév során "Iskolába hívogató" programsorozat néven minden hónapban szerveztünk egy-egy foglalkozást azoknak a nagycsoportos óvodásoknak akik a következő tanévet iskolánkban szeretnék megkezdeni. E programsorozat zárásaként 02.27-én délután iskolánk különböző tanulócsoportjai színes műsor keretében mutatkoztak be. Az első osztályosok Móra Ferenc Zengő ábécéje után angol nyelvű műsorszámot, nép- és moderntáncos valamint farsangi produkciókat is láthattak az érdeklődők.
A műsor után a gyerekek kézműves foglalkozásokon vettek részt, amíg a felnőttek beszélgettek.
Másnap délelőtt a leendő első osztályos tanító nénik tanórái után 2. osztályos angol órába, és 4. osztályos hittan órába kapcsolódhattak be a megjelent szülők és a gyerekek.
Péliné Skarbik Andrea


 

2020. február 26.


Tavaszi munkálatok az iskola körül

1582723162.jpg
 

 

2020. február 22.


Természetjáró szakkör

1582544852.jpg
 


Február 22-én, egy napfényes tél végi szombat reggelen a szakkör tagjaival és kísérőikkel (28 gyerek+26 felnőtt) a Hámori tó mentén kezdtük meg túránkat. Ezután a Savós-völgyön, a Szepesi-réten áthaladva, a Vesszős-völgyön keresztül egy erdészeti dózer úton jutottunk vissza Lillafüredre. Csodás, kora tavaszi időjárás mellett a megtett közel 10 km vidáman, jó hangulatban telt el. Megcsodáltuk az ébredező erdőt, valamint az avarszint lágyszárúit: a pirosló hunyort és a kikeleti hóvirágot.
Következő túránkra is - ami március 28-án lesz - szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Péliné Skarbik Andrea


 

2020. február 22.


SBTC centenáriumi labdarúgó torna

1582530120.jpg
 

Kelemen Zénó, iskolánk 4.a osztályos tanítványa az SBTC centenáriumi utánpótlás labdarúgó tornáján U-11 csapatával aranyérmet szerzett.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk.
 

2020. február 17.


Alpesi sí - diákolimpia - Mátraszentimre

1582529618.jpg
 

A héten került megrendezésre az országos alpesi sí diákolimpia, melyen 3 diákunk is képviselte iskolánkat. Tanulóink hóágyúzott pályán, óriás műlesiklásban mérhették össze tudásukat versenytársaikkal.
Alsós diákjaink amatőr, azaz B kategóriában indultak és a következő eredmények születtek:
Töreczki Zita 2.a - 18. , testvére Töreczki Barna 4.a- a 20. helyre csúszott be.
A felsős évfolyamon profi síversenyzőnk, Kovács Blanka 8.a osztályos tanulónk idén is maga mögé utasított mindenkit korosztályában és szentferences diákként negyedszer is felállhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Gratulálunk a szép eredményekhez! A szülőknek köszönjük a segítő támogatást.

Kovácsné Várhegyi Mónika


 

2020. február 19.


Szinkronúszás - Budapest

1582125283.jpg
 

Iskolánk szinkronúszó tanulója, a 6. a osztályos Kelemen Kamilla a Budapesten megrendezett országos Synus Kupa 2020 elnevezésű versenyen első helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez és további sikereket kívánunk.


 

2020. február 17.


Angol nyelvi országismereti verseny

1582124047.jpg
 

Iskolánkból 4 csapattal vettünk részt a bulgárföldi általános iskolában megrendezett városi országismereti versenyen. Tanítványaink nagyon szépen szerepeltek,. Három csapatunk dobogós helyezést ért el.

1. hely: Dobszai Bendegúz, Jacsó Dávid, Jacsó Zalán -4.b
2.hely: Galajda Tímea, Heffner Tünde, Madarász Balázs - 4.a
3. hely : Nagy Levente, Pléh Botond, Dósa Áron- 4.b.

Felkészítô tanárok: Somoskôi Katalin és Várhegyi Mónika.

Gratulálunk a szép eredményekhez és további sikereket kívánunk.


 

2020. február 14.


Könyvajándékozó nap

1581928006.jpg
 

Sikeres könyvajándékozó nap volt! 165 könyv cserélt gazdát, 65 ajándékozó vett részt a játékban. Köszönet azoknak a szülőknek, akik aktívan részt vettek az akcióban. Öröm volt látni a meglepetéstől felderülő arcocskákat.

Könyvfutáraink – Demeter Lili és Tihor Jázmin 3.a , Polovits Angelika és Cseke Kira 6.b , Rusznyák Raul 7.b – lelkesen oldották meg a postás és adminisztrátor feladatot. Dicséret érte ! Jó volt együtt keresgélni. Ne felejtsétek , a könyv a legjobb útravaló.

Kiss Viki néni


 

2020. február 12.


Ijászat

1581513275.jpg
 

A Feketekese Íjász Egyesület versenyén tanítványunk, Gál Maximilián Manó 5. b osztályos tanuló I. helyezést ért el.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk.
 

2020. február 11.


TALENTUM - angol nyelvi mérés

1581426737.jpg
 

2020. február 11-én rendeztük meg a TALENTUM-mérést angol nyelvből az emelt óraszámú csoportban tanuló nyolcadik osztályosok részére. Ezzel a méréssel felkészítjük diákjainkat a középiskolai szóbeli felvételire. 10 alapfokú társalgási témakörből készültek tanulóin. A témakörök kidolgozása, a hozzájuk kapcsolódó szókincs fejlesztése már ősszel elkezdődött, s nagy izgalommal várták a megmérettetést. Szép, folyamatos feleleteket hallottunk, tanulóink egységesen szépen felkészültek, kérdéseinkre összefüggő mondatokkal válaszoltak. Elmondhatjuk, hogy lehetett velük beszélgetni, a vizsga nagyon jó hangulatban telt.
Kiváló minősítést 11 tanuló szerzett, közülük hatan – Kovács Blanka, Szabó Anna, Tóth Panna, Kudlák Anna, Farkas Roland és Iroczki Béla - dicséretesen szerepeltek. Négy tanuló a "Jól megfelelt" minősítést kapta, s örömünkre ebben a tanévben nem volt „megfelelt” minősítés.


Gratulálunk a szép eredményekhez!
Rőczei Enikő


 

2020. február 10.


Lázár Ervin Program - 2.

1581428316.jpg
 

 

2020. február 10.


A Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub sikere

1581427228.jpg
 

A Vasas Jégcentrumban mérettették meg magukat a hétvégén a hazai szinkronkorcsolya csapatok Budapesten.
A Miskolci Jégvirág a pre-juvenile kategóriában a Batman elnevezésű koreográfiája aranyérmet ért. A bírák, a basic-novice kategóriában pedig ezüstéremmel jutalmazták a másik Jégvirágos csapatot, akik Queen zenékre összeállított gyakorlatsort adtak elő.
Rogosz Dalma 5.b osztályos tanítványunk tagja a bajnok csapatnak.
Gratulálunk tanítványunknak és további sikereket kívánunk.

 

2020. február 10.


Iskolagyűlés

1581427871.jpg
 

Iskolagyűlésünkön felelevenítettük a decemberi és januári hónapok eseményeit. A hatodik osztályosok gyűjtötték egy csokorba a történteket. Ebben a két hónapban is több sikeres tanulmányi, valamint sporteredmény született iskolánkban. Büszkék vagyunk a szép sikerekre! Azok is színpadra állhattak, akik félévkor jeles, vagy kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhettek. További sikeres munkát kívánunk mindenkinek!
Rőczei Enikő, Sándorné Lakatos Ágnes


 

2020. február 10.


Andorra - síverseny

1581427676.jpg
 
Az Andorrában megrendezett nemzetközi alpesi síversenyen közel 30 ország 60 versenyzője mérhette össze tudását. A nagy megmérettetésen iskolánk 8.a osztályos tanulója , Kovács Blanka három versenyszámban indult. Super G- ben 8., GS-ben 6. és szlalomban a 14. helyen végzett.

Gratulálunk a szép eredményekhez és további sikereket kívánunk.
 

2020. február 6.


"Móra tollával" megyei helyesírási verseny

1581078868.jpg
 
Szeretettel fogadtuk iskolánkban azokat a 4. és 5. osztályos kisdiákokat, akik nevelőjükkel vagy szüleikkel érkeztek a megyei helyesírási versenyünkre.
Játékkal, Budáné Tóth Gabriella igazgató nénink kedves szavaival, rövidke műsorral - Rőczei Krisztián 7.-es tanulónk Móra-verset szavalt, majd a táncos lábú 2.-os tanulóink népi gyermekjátékokat játszottak Boncsérné Szinai Tünde néptáncoktató felkészítésében - indítottuk a délutánt. A verseny ez alkalommal is két részből állt: egy tollbamondásból, amely hagyományosan Móra Ferenc írása és egy – egy feladatsorból.
A napsugaras délutánon 36 kisdiák mérte össze tudását. Az ügyesek között is legügyesebbek: a negyedik évfolyamon Szarka Zille Szonja a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskolából (felkészítője: Bodnárné Demkó Beáta), az ötödik évfolyamon Gaál Gergely a Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskolából (felkészítője: Mátrainé Kató Katalin). Gratulálunk a gyermekeknek és felkészítőiknek! Köszönjük a városi iskolákban tanító kollégáinknak, hogy számon tartják versenyünket, és évről évre találkozhatunk!

Medvéné Szöllősy Viktória


EREDMÉNYEK a "Móra tollával - megyei helyesírási verseny 2020" menüpontban
 

2020. február 7.


Diákolimpia - úszás - megyei

1582122143.jpg
 
Iskolánk úszói nagyon szépen teljesítettek a megyei úszó diákolimpián. Simon Csilla 4.a osztályos tanuló a dobogó első és második fokára állhatott fel. Tihor Jázmin a dobogó 3. fokát foglalhatta el. Török Hanga 5.a osztályos tanuló a 6. helyen végzett . A 4x 50 m-es váltónk az 5. helyen ért célba. A váltó tagjai : Dóka Emma, Tihor Jázmin, Simon Csilla és Galajda Tímea, akinek külön köszönet, hogy kisegítette a csapatot Demeter Lili lebetegedése miatt.
Gratulálunk versenyzőinknek az eredményekhez. Köszönjük a felkészítést az edzőknek. Csillának pedig sikeres felkészülést kívánunk az országos döntőhöz.

Kovácsné Várhegyi Mónika


 


GONDOLATOK TAVASZI SZÜNET ELŐTTKATTINTS IDE! EGY KIS MOSOLY A FERENCESEKTŐL

ISKOLAI BEIRATKOZÁS MÓDJAI


Iskolai beiratkozáshoz telefonos és személyes időpont foglalása az alábbi gombokra kattintva lehetséges
!!! FELVÉTELI KÉRELEM LETÖLTÉSE !!!


Segítünk Oktatási Alapítvány
18401987-1-05NAPI EVANGÉLIUM

Copyright © Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 2020 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika