San Francesco di Assisi


2019. augusztus
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. augusztus 26. hétfõ,
Izsó napja van
akadálymentes oldal

Ökoiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudománynál.''
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus
Általános Iskola és Óvoda
Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola MiskolcBoldog iskola -


Iskolánk pedagógusai szívügyüknek tekintik a színvonalas oktatás mellett gyermekeink lelki nevelését, a fizikai és lelki jól - létük előremozdítását. "Azt akarjuk, hogy az életükben minél több szeretet, barátság és nemes cselekedet legyen. Azt szeretnénk, hogy a jövőbe vetett hittel nőjenek fel." (Martin Seligman).

Ezért nagyon örvendtünk, amikor a fent említett célokat kitűző, az általános emberi és keresztény értékek gyakorlását támogató programra rátaláltunk.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében kidolgozott Boldogságóra programhoz a 2015/2016. tanévben csatlakoztunk. Néhány osztályban havonta, illetve alkalmanként tartottunk Boldogságórákat, melyek keretein belül beszéltünk a háláról, az optimizmusról, a jó cselekedetekről, a kapcsolatok ápolásáról, a megbocsátásról. Ezeket érdekes feladatokon keresztül gyakoroltuk is. Megtanultuk, hogyan tűzzük ki céljainkat és azokat milyen módon érhetjük el, valamint hogyan enyhítsünk fájdalmunkon, feszültségünkön egy negatív esemény vagy helyzet kapcsán. A tanév végén az elkészült munkákból, és a Boldogságóra fotóiból egy óriási Boldogságfalat készítettünk, melyet a gyerekek nagy örömmel nézegettek.

Az egész éves munkánk eredményeképpen július 9-én Budapesten a Jobb Veled a Világ Alapítvány nagyszabású rendezvényén vehettük át a 2016/2017-es tanévre szóló Boldog Iskola oklevelet. Az oklevéllel járó címnek nagyon örülünk! Tanítóink, tanáraink az idei évben is folytatják a programot, annak érdekében, hogy a gyerekek önbizalmát és teljesítőképességét növeljék.

Ehhez kívánunk mindnyájunknak – gyerekeknek, kollégáknak, szülőknek – jókedvet, vidámságot, hitet, lelkesedést a boldog percekhez!

Péliné Skarbik Andrea
Boldogságórák koordinátora


Copyright © Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika