San Francesco di Assisi


2019. augusztus
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. augusztus 26. hétfõ,
Izsó napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcNvadnk Szent Ferenc napja - 2016. oktber 3.


Iskolnk kzssge nnepi dszbe ltzve vrta oktber 4-t, nvadnk, Assisi Szent Ferenc napjt. Az első rban az osztlyok a megunhatatlan s csodlatos llatvilgrl nztek meg korosztlyukhoz illő filmeket, az als tagozatos tanulk mg tablkat is ksztettek kedvenc llataikrl, gy emlkeztnk az llatok vilgnapjra.

A nap egy rvid, de annl tartalmasabb műsorral folytatdott, mely kapcsoldott mind a vilgnap tmjhoz, mind pedig Szent Ferenc lethez. A műsor fő motvuma a galamb volt, melyet a kpzőművszek sokfle formban rktettek meg. A kis killtson lthattuk a bke galambjt, a műsorban egy rvid bejtszsban megjelent a galamb, mint a szerelem s az sszetartozs szimbluma. Szent Ferenc madrki is jelen voltak az esemnyen, hiszen Deme Margitka nni s lelkes osztlya kzel ktszz madarat ksztett, melyek az ault dsztettk.

Majd szentmisvel folytattuk a napot, melyet Dvid testvr ferences szerzetes celebrlt. A szentmise szokatlan, de annl meghatbb rsze volt, mikor Dvid testvr gynyrű dalt nekelt, melyet gitrral ksrt.

A szentmise utn a 7-8. osztlyosok szni előadsa Szent Ferenc letnek egy-egy rszlett mutatta be. A rvid darabot Vodila Ica nni lltotta sznpadra.

Vgl a "Storie di San Francesco" - Szent Ferenc trtnetekelnevezsű 4. alkalommal meghirdetett orszgos rajplyzat eredmnyhirdetsre kerlt sor. Tbb miskolci iskola mellett az orszg tvolabbi rszeiből, Budapestről, a Dunntlrl is rkeztek rajzok. A napot a jutalmazottak szmra rendezett agap zrta.

Szigeti Zoltnn


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika