San Francesco di Assisi


  akadlymentes oldal


  2018. augusztus
  H
  K
  SZ
  CS
  P
  SZ
  V
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31


  2018. augusztus 18. szombat,
  Ilona napja van

  Arcidiocesi di Eger


    magyar italiano
  Boldogsgprogram


    qrcode

  " Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
  ltalnos Iskola
  Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola Miskolc  Tanuls klfldn - 2018. februr 5.  Iskolnk volt tanulja, Gl Petra, a Herman Ott Gimnzium dikja rvid előadst tarott 7-8. osztlyos tantvnyainknak az AFS Magyarorszg műkdsről.
  Az AFS olyan programokat knl dikok szmra, melyek klfldn 3-tl 11 hnapig terjedő tanulst s tartzkodst tesznek lehetőv. A programok idejre a fiatalok fogad csaldoknl kerlnek elhelyezsre s letkoruknak megfelelő iskolba jrnak. Tbb mint 80 orszg kzl vlaszthat clorszg, mivel az AFS nemzetkzi szervezetben a vilg minden kontinensn vannak partner tagorszgok.
  A magyarorszgi kzpiskolk 1990 ta biztostjk a htteret az AFS programjaihoz. Az iskolk rszvtele elengedhetetlen a dikok programjnak sikeressghez, hiszen keretet adva a dik napjainak, a magyar kultrval, a magyar nyelvvel s a magyar diktrsakkal val ismerkedsre is lehetősget biztostanak. A dikok a napjaik nagy rszt az iskolban tltik, az itt ltott, tapasztalt dolgok meghatrozzk j vagy rossz kzrzetket, befolysoljk azt a kpet, amit magukkal visznek az AFS-ről, az orszgunkrl, amikor visszatrnek hazjukba. Az AFS nemzetkzi alapszablyai kz tartozik a ktelező iskolaltogats.
  A fogadcsald az ltala legalkalmasabbnak tlt iskolba ratja be a dikot, de az AFS Magyarorszg is segt a cseredik beiskolzsban, hivatalosan is megkeresi az iskola igazgatjt, s kri a dik felvtelt.
  Az AFS Magyarorszg cljai kztt nem csak az szerepel, hogy a dik beilleszkedjen az iskolba s jl rezze magt az intzmnyben, hanem az is, hogy az iskola is minl tbbet profitljon a klfldi dikok fogadsbl. Btortjuk az iskolkat, hogy szlaltassk meg a dikokat minl gyakrabban a tanrkon (fldrajz, trtnelem, nyelvrn), beszltessk sajt orszgrl, ezzel is sznesebb, rdekesebb tve a tananyagot a magyar dikok szmra.

  Szigeti Zoltnn


  Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2018 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika