San Francesco di Assisi


2019. augusztus
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. augusztus 26. hétfõ,
Izsó napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcTanuls klfldn - 2018. februr 5.Iskolnk volt tanulja, Gl Petra, a Herman Ott Gimnzium dikja rvid előadst tarott 7-8. osztlyos tantvnyainknak az AFS Magyarorszg műkdsről.
Az AFS olyan programokat knl dikok szmra, melyek klfldn 3-tl 11 hnapig terjedő tanulst s tartzkodst tesznek lehetőv. A programok idejre a fiatalok fogad csaldoknl kerlnek elhelyezsre s letkoruknak megfelelő iskolba jrnak. Tbb mint 80 orszg kzl vlaszthat clorszg, mivel az AFS nemzetkzi szervezetben a vilg minden kontinensn vannak partner tagorszgok.
A magyarorszgi kzpiskolk 1990 ta biztostjk a htteret az AFS programjaihoz. Az iskolk rszvtele elengedhetetlen a dikok programjnak sikeressghez, hiszen keretet adva a dik napjainak, a magyar kultrval, a magyar nyelvvel s a magyar diktrsakkal val ismerkedsre is lehetősget biztostanak. A dikok a napjaik nagy rszt az iskolban tltik, az itt ltott, tapasztalt dolgok meghatrozzk j vagy rossz kzrzetket, befolysoljk azt a kpet, amit magukkal visznek az AFS-ről, az orszgunkrl, amikor visszatrnek hazjukba. Az AFS nemzetkzi alapszablyai kz tartozik a ktelező iskolaltogats.
A fogadcsald az ltala legalkalmasabbnak tlt iskolba ratja be a dikot, de az AFS Magyarorszg is segt a cseredik beiskolzsban, hivatalosan is megkeresi az iskola igazgatjt, s kri a dik felvtelt.
Az AFS Magyarorszg cljai kztt nem csak az szerepel, hogy a dik beilleszkedjen az iskolba s jl rezze magt az intzmnyben, hanem az is, hogy az iskola is minl tbbet profitljon a klfldi dikok fogadsbl. Btortjuk az iskolkat, hogy szlaltassk meg a dikokat minl gyakrabban a tanrkon (fldrajz, trtnelem, nyelvrn), beszltessk sajt orszgrl, ezzel is sznesebb, rdekesebb tve a tananyagot a magyar dikok szmra.

Szigeti Zoltnn


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika