San Francesco di Assisi


2019. december
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2019. december 12. csütörtök,
Gabriella napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcMrton-napi mulatsg - 2019. november 16.Az idn november 16-n rendeztk meg a szlők s pedaggusok tallkozjt Mrton-napi hagyomnyőrző mulatsg cmmel.
Iskolnk plbnosa főtisztelendő Mikolai Vince kszntőjben szlt Szent Mrton letről, csodatteleiről s a naphoz kapcsold nphagyomnyokrl. Felhvta a tisztelt vendgsereg figyelmt az iskola auljban elhelyezett Szent Mrton vegfestmnyre, melyet dr. Klapil Mnika adomnyozott iskolnknak.
A hivatalos kszntők utn az első műsorszmban a Szinvavlgyi Nptncegyttes felnőtt csoportja srkzi tncrszletet s az uszdi tncokat mutatott be, amely a 2018-as Flszllott a pva kzpdntős produkcija volt. Az egyttes 2014-től minden esztendőben szerepel a televzis tehetsgkutat műsorban, 2 alkalommal dntősk volt, s kt alkalommal klndjjal jutalmaztk a munkjt. Az egyik klndjat a Hatron tli hagyomnyok polsrt kaptk, a 2. klndj pnzjutalom volt, amelyet az egyttes felajnlott a Borsod-Abaj-Zemln megyei InDaHouse fejlesztsre, ahol borsodi kisfalvakban lő htrnyos helyzetű gyermekek heti rendszeressggel vehetnek rszt fejlesztő foglalkozsokon.
Tisztelegtnk tehetsgk előtt, gynyrkdtnk tncaikban, de a leginkbb az dobogtatta meg szvnket, hogy sok-sok volt Mrs s Szent Ferences tantvnyunk tncolt ezen az estn is kzttk.
A bemutatsra kerlt tncokat Mardi Attila művszeti vezető s Lvai Anita koreogrfus, nptnc-pedaggus tantotta be.
A kső este folyamn Radnai Erika s Kriston Miln a Miskolci Nemzeti Sznhz előadművszeinek műsort hallhattuk s lthattuk.
Mindkt előads hatalmas sikert aratott. A vacsora ebben az esztendőben is igen finom s laktat volt, a Mrton-naphoz hűen slt libacomb, melyet a Sebesvzi Panzi ksztett.
A tallkoz zens mulatsggal zrult hajnalban, a zenei szolgltatsknt DJ Atti kzreműkdtt.

Szigeti Zoltnn


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2019 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika