San Francesco di Assisi


2020. janur
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


2020. január 19. vasárnap,
Sára napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcPlyaorientcis nap - 2019. december 7.Iskolnk 2019. december 7-n plyaorientcis napot tartott.
A Bethlen Gbor Alapkezelő Zrt. s a Nemzeti Egyttműkdsi Alap j nemzedkek jvőjrt kollgiuma ltal kirt "Helyi s terleti hatkrű civil szervezetek egyszerűstett plyzata 2019." alapjn az iskolban műkdő Segtnk- Oktatsi Alaptvny 200.000 Ft vissza nem trtendő tmogatsban rszeslt.
Az alaptvnyunk a Rgi mestersgek napjainkban cmmel plyzott. Clunk az volt, hogy iskolnk hromszzfős tanulifjsga tartalmasan tltse el a plyaorientcis napot, s megismerkedjenek feledsbe merlő, rgi mestersgekkel. Tovbb clunk volt, hogy ne csak szemllői legyenek a napnak, hanem aktv rszesei is, kiprblhassk sajt kezkkel a klnbző mestersgek fortlyait.
A miskolci Fgedi Mrta Npművszeti Egyeslet kzművesei tbb helysznen dolgoztak egytt tantvnyainkkal. Megmutattk, hogyan lehet csuhbbot kszteni, mzeskalcsot dszteni, nemezelni, rmt verni, gyngys karktőt kszteni, kermit festeni, dszes meghvt kszteni. A klnbző helyszneken az elksztett munkadarabokrt fabatkt ( a rgi mestersgek napjnak pnze)kaptak a gyerekek. A fabatkkat a hagyomnyőrző nap idejn nyitvatart szatcsboltban vsrolhattk el a gyerekek. Tanulsgos volt a szatcsbolt műkdtetse is, hiszen okosan kellett gazdlkodni a fabatkkkal, ami kicsit nehezen ment a legkisebbeknek.
A forgatag idejn tantvnyunk, Sivk Benjmin desapja, aki elismert mztermelő, a klnbző mzeket kstoltatta s ismertette meg a gyerekekkel.
A tornateremben prhuzamosan a rgi televzis műsor, a "Csepű, lapu, gongyola" hangulatt idző akadlyverseny szrakoztatta az osztlyokat.
A 7-8. osztlyos tanulknak a Miskolci Szakkpzsi Centrum Fazola Henrik Szakgimnziumbl s Szakiskoljbl rkező tanrok s szakoktatk mutattk meg az ott tantott mestersgeket. A fal- s kmnyptst, a szobafal hengerelst, mzolst s festst, a gz- s vzvezetkek szerelst.


Szigeti Zoltnn


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2020 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika