San Francesco di Assisi


2020. prilis
H
K
SZ
CS
P
SZ
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


2020. április 8. szerda,
Dénes napja van
akadlymentes oldal

koiskola


  qrcode

Arcidiocesi di Eger


  magyar italiano
" Egy cseppnyi őszinte szeretet nemesebb tengernyi tudomnynl.''
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus
ltalnos Iskola s voda
Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola MiskolcPlyzatok / TMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0064 Sajtkzlemny


 

15 | 09 | 14.

Egszsgre nevel program zrul a Disgyri szent ferenc katolikus ltalnos iskolban!

 

A hamarosan zrul plyzat clja, hogy az intzmny gyermekei jelents letmdvltozson s szemlletvltozson menjenek keresztl az egszsgk megrzse rdekben. A programok teljes kltsgt az j Szchenyi Terv Trsadalmi Megjuls Operatv Programbl nyert, Eurpai Uni s Magyarorszg kltsgvetsnek trsfinanszrozsbl nyjtott, vissza nem trtend tmogats fedezi, a projekt sszkltsge 11,01 milli forint.

 

A Trsadalmi Megjuls Operatv Program szerint az egszsgtudatos magatarts szles trsadalmi rteggel trtn megismertetse, elterjesztse valamint az egszsgi kockzati tnyezk megismerse leghatkonyabban a helyes szemlletet kzvett ismeretek tadsval segthetk. Az egszsggyrl szl 1997. vi CLIV. trvny 2011. jlius 1. napjtl hatlyos (a 2011. vi LXXXI. trvny alapjn mdostott) 42. (1) a) pontja szerint az ifjsg-egszsggyi gondozs clja a kiskorak harmonikus testi s lelki fejldsnek elsegtse. Ennek sorn tbbek kztt biztostani kell a korcsoportokhoz igazodva a kzoktatsi intzmnyekben a teljes kr egszsgfejleszts bevezetst s megvalstst. A megvalsul plyzati konstrukci clja, hogy a fent hivatkozott jogszablyoknak megfelelen a kznevels iskolai oktatst biztost sznterein, gy klnsen az alapfok oktatsban segtse azon iskolai, vagy azokhoz kzvetlenl, vagy kzvetve kapcsold programok megvalstst, melyek hozzjrulnak a legfontosabb idlt, nem-fertz betegsgek okozta hallozs s betegsgteher cskkentse rdekben az egszsges letmdot tmogat, legfontosabb letmdtnyezket befolysol pozitv kzssgi mintk elterjesztshez. A Trsadalmi Megjuls Operatv Program szerint az egszsgtudatos magatarts szles trsadalmi rteggel trtn megismertetse, elterjesztse valamint az egszsgi kockzati tnyezk megismerse leghatkonyabban a helyes szemlletet kzvett ismeretek tadsval segthetk. A fenti clok rdekben egszsgfejlesztsi programokat, egszsges lelmiszerek megismerst, vzfogyaszts npszerstst, helyes test s szj-higins szoksokat, srls megelzsi programokat valstott meg az Iskola. A tanrk kztti sznetekben szervezet mozgsprogramokon, a ktelez tanrai foglalkozsok utni sport jelleg egszsgfejlesztsi programokon, egszsgnapokon vettek rsz az Iskola dikjai, a pedaggusok a programok megvalstshoz kapcsold szakmai tovbbkpzseken vettek rszt. A megvalsult programokon kzvetve az Iskolba jr tbb mint 280 dik vett rszt, ugyanakkor kzvetve a gyermekek csaldtagjai is haszonlvezi a plyzat pozitv eredmnyeinek.

A projekt finanszrozsa az Eurpai Uni tmogatsval, az Eurpai Szocilis Alap Trsfinanszrozsval, Trsadalmi Megjuls Operatv Program keretn bell valsult meg.

 

Tovbbi informci krhet:

Budn Tth Gabriella intzmnyvezet

Disgyri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola

Cm: 3535 Miskolc, Mra Ferenc u. 1/a.

Tel: 46/533-249


Copyright © Disgyőri Szent Ferenc Rmai Katolikus ltalnos Iskola 2020 | web: KataPorta.net KataPorta Webstatisztika